Talvipuutarhassa!

Kävimme viikonloppuna tutustumassa upeaan Talvipuutarhaan ja tyttö oli aivan haltioissaan viidakkoseikkailustaan. 🙂 Helsinkiin vuonna 1893 perustettu Talvipuutarha on ollut yli 120 vuotta kaupunkilaisten ja matkailijoiden virkistys- ja kohtauspaikka. Kolmeen suureen lasihuoneeseen jaetussa puutarhassa kasvaa yhteensä yli 200 erilaista kasvia, joista vahimmat ovat palmuhuoneessa jo yli satavuotta asustaneet kameliapuut. Länsisiivessä on muun muassa kääpiöpalmuja, upea käpypalmu ja uljas kuningasmagnolia sekä vanhan ajan huonekasveja. Kaktushuone on puolestaan kaktusten ja mehikasvien valtakuntaa. Hienostunut eksoottisten kasvien keidas kutsuu viherretkelle kaikkina vuodenaikoina…

Omakotivalkoinen_Talvipuutarha_0389.jpg

Omakotivalkoinen_Talvipuutarha_0335.jpg

Omakotivalkoinen_Talvipuutarha_0386_2.jp

Omakotivalkoinen_Talvipuutarha_11.jpgOmakotivalkoinen_Talvipuutarha_13.jpgOmakotivalkoinen_Talvipuutarha_12.jpg

Omakotivalkoinen_Talvipuutarha_0380.jpg

Omakotivalkoinen_Talvipuutarha__0322.jpg

Omakotivalkoinen_Talvipuutarha_0360.jpg

Omakotivalkoinen_Talvipuutarha__0317.jpg

Omakotivalkoinen_Talvipuutarha_0379_2.jp

Omakotivalkoinen_Talvipuutarha_0346.jpg

Talvipuutarha on kuin jättikokoinen eksoottinen kukkasafari kaikkine suihkulähteineen, ihana elämyspaikka keskellä kaupungin hulinaa. ♥ Talvipuutarhan löydät Olympiastadionin kupeesta osoitteesta Hammarskjöldintie 1, 00250 Helsinki.

Mukavaa maanantaita kaikille!

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

12 kommenttia “Talvipuutarhassa!

  1. Jansku: Muodostelmaluistelu-postaus oli todella hyvä, tuli omat lapsuudenmuistot mieleen kun harrastin luistelua ennen Helsinkiin muuttoani. ♥ ♥ ♥

 1. Itsekin kävin eilen Talvipuutarhassa. Siellä oli pääsiäisen kunniaksi todella runsaat narsissi istutukset ja muutakin rekvisiittaa. Aivan ihana paikka :)<br />
  <br />
  Talvipuutarhassa on myös aivan ihania istuinryhmiä, joissa voi nauttia omista eväistä. Kahviotahan tuolla ei ole. Olen varmistanut henkilökunnalta, että omia eväitä saa tuoda. Talvipuutarha on siis varteenotettava picnik-paikka silloin, kun ulkosalla ei vielä tarkene istuskella.

  1. Hippu-76: Ihanasti olivat laittaneet pääsiäisen kukkia esille, ja pieniä tipusia lasten ihasteltavaksi. &hearts; Sen verran oli nyt täyttä ettei päästy istumaan, mutta ostettiin pillimehut siitä kanttiinista ja hörpättiin ne seisaaltaan. 😀 Tuo omien eväiden mukaan ottaminen onkin hyvä juttu tulevia reissuja ajatellen, kiitokset! &hearts;

 2. Moikka!<br />
  <br />
  Tämän kommentti on vähän off-topic, sillä ei liity tähän postaukseen mitenkään 🙂 Tuli mieleeni, että oletko tehnyt postausta liittyen sisustusmakusi muuttumiseen? Siis sellaista syväluotaavampaa analyysiä? Makusi on muuttunut mielestäni radikaalisti ylellisestä bling blingistä minimalistiseen valkoiseen. Taitaa jossain vaiheessa vilahtaa mustavalkoinenkin vaihe sekä puun ja valkoisen yhdistelmä. Itsellänikin on takana tällainen totaalinen maun muutos, ennen nimittäin olin täysin hurahtanut maalaisromanttiseen sisustukseen, mutta nyttemmin olen vahvasti mieltynyt minimalistiseen skandinaaviseen tyyliin. Mielestäni muuttuva sisustusmaku on havaittavissa melko monissa pitemmänajan blogeissa. Tämä on herättänyt minussa erilaisia kysymyksiä. Onkohan muuttuva maku jotenkin ihmiseen sisäänrakennettu juttu, kun ihminenkin kehittyy ja muuttuu niin tämä näkyy myös muuttuvana sisustusmakuna? Entä kuinka paljon valloilla olevat trendit lopulta vaikuttavat? Itse olen miettinyt, että mitäs jos makuni vaan muuttuu koko loppuelämän, vaikka tällä hetkellä olenkin mielestäni todella löytänyt oman makuni.<br />
  <br />
  Jos aihe herättää sinussa ajatuksia, olisi mukava kuulla niistä sinulta 🙂

  1. Nanna: Muistaakseni olen joskus vuosia sitten kirjoittanut sisustusmaun kehittymisestä ja muuttumisesta, mutta en yhtään muista millaisella otsikolla olen postauksen varustanut. 🙂 Siitä on tosin sen verran aikaa että uusintapostaus voisi olla ihan hyvä tehdä, tekisi hyvää itsellenikin istua alas miettimään mitä kaikkea tässä onkaan muuttunut viime vuosien aikana. :)<br />
   <br />
   Tuo greigen ja blingblingin kausi oli itselleni harha-askel, jokin tilapäinen hurmos jonka luulin olevan juuri sitä mitä omalta kodiltani tahdon. Olin kuitenkin väärässä ja ylenpalttinen krumeluuri alkoi ahdistaa, se ei ollutkaan minua. 😀 Virheestä oppineena otin harppauksen taakse päin, myin ja lahjoitin blingblingini eteenpäin ja aloitin ikäänkuin puhtaalta pöydältä laittamaan tätä kotia. Ylelliset jutut eivät loppujen lopuksi olleet minulle oikea valinta, olen aina tykännyt todella selkeästä sisustuksesta ja yksinkertaisista muodoista. Raskauden ja pienen vauvan äitiyshuuruilla saattoi olla jotakin tekoa asian kanssa, kuvittelin että kotoisuus syntyy pehmeistä elementeistä, ja meillä nähtiin harmaan ja valkoisen rinnalla vaaleanpunaistakin. :D<br />
   <br />
   Nyt olen paljon varmempi siitä mitä haluan, seuraan muotia ja trendejä haukan lailla, mutta tiedostan ettei jokaiseen ihanaan uuteen trendijuttuun tarvitse tai edes kannata lähteä mukaan. Tykkään väreistä, keltaisesta, punaisesta, vihreästä ja yllättäen nykyisin jopa sinisestäkin, mutta oman kotini osalta pyrin pitäytymään perusjutuissa joista tiedän etten kyllästy. 🙂 <br />
   <br />
   Loistava postausidea, laitan tämän ehdottomasti talteen ja muhimaan. 🙂

  2. Kiitos ajatuksistasi 🙂 jään odottelemaan postausta, jos joskus innostut sellaisen aiheesta tekemään!

  3. Nanna: Postaus on luonnoksissa puolivalmiina odottelemassa että saan ajatukseni jäsenneltyä lopulliseen muotoonsa. 🙂 Ensi viikolla ehkä saan sen valmiiksi, mutta tulossa siis on. 🙂

 3. Jos talvipuutarha teki vaikutuksen niin suosittelen retkeä myös Kaisaniemeen kasvitieteelliseen puutarhaan. Siellä pääsee viidakkotunnelman lisäksi vaikkapa välimeritunnelmaan ja aavikkotunnelmaan. Kasvikokoelma on toki siellä tieteellinen, mutta se ei vähennä yhtään sen kauneutta. Kukkivia kukkia on ehkä vähemmän, mutta muuta jännää sitten puolestaan enemmän. Ja lummehuone jättilumpeineen ja lootuksineen on upea. 🙂

  1. Virpi: Kasvitieteellisessä on tullutkin käytyä monesti, kouluaikana useamman kerran vuodessa (olin luonnontiedeluokalla). Tyttö ei ole vielä käynyt, joten tuonne suuntaamme tässä kevään aikana, sen verran ihana elämys neidille oli tuo talvipuutarhassa käynti. &hearts; &hearts;

 4. Me olimme lapsemme kanssa ko. talvipuutarhassa eilen ja voi hurja mikä pettymys! Omaan makuuni paikka oli suttuinen, nuhjuinen, pieni, ankea ja mauton. Puhumattakaan järkyttävästä valokuvanäyttelystä! Sitä kauhistelivat ääneen muutkin vierailijat! Ottamasi kuvat ovat kyllä kauniita ja todistavat, että oikein rajaamalla kaikesta saa kaunista. Aurinkoista viikkoa teidän perheelle!:)

  1. Christina: Valokuvanäyttelyä ei ollut silloin kun me kävimme, on ollut varmasti ahdasta jos valokuvia on omilla telineillään pystytetty kulkureitin reunoille…. :(<br />
   <br />
   Aurinkoista viikkoa teille myös! &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *