Lempparilista 2022 – Miten suosikit ovat muuttuneet

Tein blogihaasteen vuonna 2013, jossa kysyttiin kattavasti erilaisista lempparituotteista ja suosikkijutuista musiikista meikkeihin ja muodista sisustukseen. Synttäreiden kunniaksi nostan tämän ikivanhan kysymyspatteriston ylös tämän päivän vastauksilla varustettuna. Hauska vertailla miten moni asia on muuttunut 9 vuodessa ja toisaalta olen yllättynyt siitä, miten moni juttu on pysynyt ennallaan… 🙂

Lempparilista 2022 suosikkituotteet blogihaaste Omakotivalkoinen

Vaatteet ja jalkineet

Kengät – Vagabondin kenkien lesti on osoittautunut parhaaksi omaan jalkaani ja lempikenkäni ovat Vagabondin Diane-saappaat.

Tennarit – Nämäkin ovat Vagabondin valikoimasta. Mustat nahkaiset loaferin tyyliset tennarit joissa valkoinen pohja.

Farkut – Leviksen korkeavyötäröiset Mile High -mallin farkut mustana. Nämä ovat maailman parhaat farkut. Postauksen farkuista löydät TÄÄLTÄ! Muita lemppareitani housuosastolla ovat Wolfordin Estella-nahkalegginsit, joista kerroin TÄÄLLÄ.

Takki – Lempitakkeja on kaksi, tai oikeastaan kolme. Nilkkapituinen untuvatakki oli edullinen löytö, johon rakastuin totaalisesti. Sen lisäksi lemppareitani ovat Tiger of Swedenin musta villakangastakki ja saman merkin musta trenssi.

Neuleet – Neuleissa minulla ei ole vieläkään lempparimerkkejä. Seppälän pitkä musta neulemekko on edelleen lempparini, mutta on jo sen verran vanha että kyynärpäistä on kangas kulunut melkein puhki.

T-paita – Lindexin tencelistä valmistetut t-paidat ovat lemppareitani edelleen. Ensimmäisen mustavalkoisen raidallisen t-paidan ostin muistaakseni 2016 ja edelleen on loistavassa kunnossa. Näitä paitoja meillä 5kpl ja käytämme niitä yhdessä tytön kanssa (postaus vaatteiden jakamisesta TÄÄLLÄ), kuten monia muitakin vaatteita.

Alusvaatteet – Wolfordin täysin saumattomat ja höyhenen kevyet korkeavyötäröiset alushousut ovat parhaita. Rintaliiveissä alusvaateliike Change Lingerien yksi tietty liivimalli on aivan huippu. Sporttiliivit ovat Lindexistä ja ne pitäisi uusia kohta puoliin. Ostan luultavasti samanlaiset toiset, jos ovat vielä valikoimassa.

Asukuva musta pipo punainen huulipuna kynsilakka Balmuir kashmirpipo omakotivalkoinen

Asusteet

Laukku – Vagabondin laukut ovat osoittautuneet laadultaan erinomaisiksi ja minulla on jo vuosia ollut sama musta messenger-mallinen pieni laukku. Laukkujeni tulee olla mustia ja aitoa nahkaa. Niissä ei saa olla mitään kilkkeitä, solkia, logoja tai muita koristuksia. Mitä pelkistetympi ja minimalistisempi lookki, sen parempi.

Lompakko – Yli 15 vuotta vanha avaimille tarkoitettu Marc O´Polon musta pikkupussukka oli käytössäni siihen asti, kunnes muutamia vuosia sitten ostin Tiger of Swedenin lompakon. Kyseinen lompakko hajosi, mutta onnistuin löytämään kirppikseltä uudenveroinen samanlaisen, joka on käytössäni nyt. Postauksen lompakosta löydät TÄÄLTÄ.

Aurinkolasit – Tällä hetkellä en omista ainoitakaan enkä tiedä millaiset ostan kun se aika koittaa. Haluaisin ehkä Chanelin klassikot, mutta sovittelen ja mietin rauhassa ilman hoppua.

Kello – Uunissa, puhelimessa ja tietokoneessa. 😀 En omista enää yhtäkään kelloa, myin ne kaikki pois koska en niitä vuosiin käyttänyt edes rannekoruna.  

Korut – Minulla ei ole enää ainuttakaan korua. Nämäkin olen kirppistellyt pois, koska en käytä koruja. Kauniiltahan ne korurasiassa näyttävät, mutta minulle ne olivat ylimääräistä tavaraa ja siksi turhia.

Pipot ja huivit – Balmuirin kimaltavilla lasikivihippusilla koristeltu pipo on ainokaiseni ja sain sen synttärilahjaksi tasan neljä vuotta sitten mieheltä, piposta lisää juttua TÄÄLLÄ. Huiveja on niin ikään myös yksi ja se on Tiger of Swedenin kashmirista tehty musta perushuivi.

Lempparilista 2022 suosikkituotteet blogihaaste Omakotivalkoinen

Tekniikka ja viihde

TV – Tytölle ostettiin hänen toiveestaan aikoinaan lahjaksi Philipsin HUE-valaistusjärjestelmään sopiva älytelevisio, mutta hän ei sitä huoneeseensa enää halunnut. Se on ollut olohuoneessa kaikkien käytössä jo useamman vuoden ja olen uudestaan innostunut katselemaan ohjelmia isolta ruudulta läppärin näytön sijaan. Seinälle heijastavaa projektoria käytettiin harvakseltaan ja sen olen kirppistellyt pois television tieltä.

Kännykkä – En piittaa puhelimen malleista tai tekniikoista tuon taivaallista edelleenkään ja minulle riittää että siinä on tarvitsemani perustoiminnot. Puhelimeni on kolme vuotta vanha iPhone 8 ja ostin sen kun vanhasta puhelimesta meni kaiutin rikki, enkä kuullut enää soittajan ääntä.

MP3 – Tämä oli aavistuksen vanhaa soitintekniikkaa jo vuonna 2013 kun ensimmäisen kerran näihin blogihaasteen kysymyksiin vastasin. Minulla ei ole koskaan ollut MP3-soitinta ja nykyisin musiikki kulkee aina mukanani puhelimen Spotify- ja Tidal-sovelluksien muodossa.

Tietokone – Applea edelleen, kone on uusi mutta malli vanha tuttu MacBook Pro.

Elokuva – Rakastan elokuvia ja suosikkeja on ziljoona. Muutamia tuoreempia lempparileffoja ovat mm. ranskalainen Koskemattomat, hulvaton komedia Murhamysteeri, koskettava Kerro minulle jotain hyvää, nostalginen ja äärettömän hauska Baywatch ja mystisen epämääräinen Outolintu. Tykkään myös uudesta Lara Croftista, historiallisesta Tanskalaisesta tytöstä ja puolalaisesta musiikkielokuvasta Fierce, jonka katselimme tytön kanssa.

Musiikkimaku – Tunnelmamusiikkina jazz, bossa nova ja Frank Sinatran kaltaisten legendojen musiikki on täydellistä. Tanssimusiikkina kelpaa kaikki listahitit vuosien varrelta kunhan melodia ja biitti on kunnossa. Olen henkeen ja vereen kasarifani ja parhaimmat bändit ja biisit ovat lähes poikkeuksetta tuolta aikakaudelta. Hauskaa on se että myös tyttöni rakastaa kasarimusaa ja tietää TikTokin kautta kaikki prameimmat kasarihitit Michael Jaksonista, Whamiin ja Madonnasta Blondieen. 🙂

Kokemuksia Essence geelilakka Dior Gel top coat panosta vai pihistä tuotearvostelu omakotivalkoinen

Kaunistautuminen ja meikit

Meikit – Meikkipussini sisältö on supistunut melkoisesti. Meikkivoidetta tai meikkipuuteria en käytä enää ollenkaan ja Sensain kevyesti sävyttävä päivävoidekin loppui jo aikaa sitten. Kyseisen päivävoiteen koostumusta on sittemmin muutettu ja totesin sen saamani testerin perusteella. Muutos harmittaa, sillä vanha oli paljon parempi. Meikkipussissa on Diorin Nude Skin aurinkopuuteri ja Tribrow-kulmapaletti, sekä edullisen Essencen musta eyeliner ja ripsiväri. Punainen huulipuna ja huultenrajauskynä löytyy myös, vaikka viime aikoina en ole niitä juurikaan tarvinnut.

Meikkipussi – Meikkipussina toimii Marimekon nahkainen Tasku-pussukka, josta löytyy lisää juttua TÄÄLTÄ.

Kynsilakka – Rakastan ranskalaista manikyyria ja luonnollisen ranskiksen lisäksi kynsissäni näkee joskus kirkkaanpunaista lakkaa. Muita värejä käytän hyvin hyvin harvoin ja yleensä vain silloin jos tytölle on ostettu jokin uusi kynsilakka. Kynsilakoissa suosikki on Essencen Top Gel Coat -geelipäällyslakka (postaus TÄÄLLÄ) ja valkoinen Tip Liner -sivellinlakka, jolla teen ranskalaisen manikyyrin kärkilakkauksen. Punainen kynsilakka on Diorin geelilakka sävyssä 999, jota on aina oltava pullollinen. Muita punaisensävyjä en edes katsele, sillä tuo on täydellisin punainen mitä maa päällään kantaa. 🙂

Tuoksu – Byredon tuoksuista tykkään ja suosikkini on Eleventh Hour. Tämä onkin ainokaiseni. Calvin Kleinin CK One -tuoksua rakastin nuorena ja joulun alla sain idean että ostan sen itselleni nyt aikuisena. Onneksi tuoksutin sitä kaupassa ennen ostamista, sillä tuoksu ei ole yhtään sellainen kuin muistin. En tiedä onko hajuaistini muuttunut vai onko tuoksun koostumusta muutettu. Yhtä kaikki, kauppaan jäi.

Lempparilista 2022 suosikkituotteet blogihaaste Omakotivalkoinen

Kauneudenhoito

Puhdistusaineet – Tällä hetkellä käytössä on skandinaavisen Nuori-luonnonkosmetiikkamerkin herkälle ja kuivalle iholle sopiva maitomainen putsari.

Kasvovoide – Kasvot kostutan Diorin Pure-kosteussuihkeella, jonka päälle levitän Nuori-merkin kosteusvoidetta. Nuori-kosteusvoide ei luultavasti tule jäämään tämän yhden putelin jälkeen käyttööni ja sen tilalle pitää löytää jotakin uutta testattavaa.

Käsivoide – Jo vuosia olen turvautunut Biothermin Biomans-käsirasvaan ja se on edelleen suosikkini.

Deodorantti – Ehdottomasti aina ja iankaikkisesti Dove Invisible Dry stick, jota olen käyttänyt jo parikymmentävuotta. Jopa Prisman hyllystä tämä on kadonnut, mutta onneksi uuden Normal-ketjun myymälöistä sitä vielä saa.

Hammastahna – Tämä vaihtelee ja just nyt käytössä on Sensodynen vihlontaa vähentävä hammastahna.

Shampoo / hoitoaine – Ida Warg on uusin lempparini ja meillä on tytön kanssa omat shampoot ja hoitoaineet Ida Wargin valikoimasta. Tytön putelit on vaaleanpunaiset ja minulla on vaaleansiniset. Söpöä kuin karkkikaupassa. 🙂

Saippua – Suihkusaippuana on tällä hetkellä kaksi Byredon ihanalta tuoksuvaa saippuaa ja käsisaippuana Tokmannin oman Pisara-merkin hajusteeton nestesaippua, jota ostan aina 3 litran kanistereissa.

Kampaaja – Leikkaan ja värjään itse oman tukkani ja satunnaisesti pyydän apua tytöltä tai mieheltä takimmaisten hiusten leikkaamiseen. Olen opiskellut kampaajaksi ja olen opettanut taitoja miehelle ja tytölle värjäämisen perusteista ja kemikaalien toiminnoista alkaen.

Lempparilista 2022 suosikkituotteet blogihaaste Omakotivalkoinen

Ruoka ja juoma

Mineraalivesi – Juon mieluiten hanavettä ja silloin tällöin makuvesiä, kuten Novellen Villi Vadelmaa tai Pirkan appelsiinin makuista hiilihapotettua vettä.

Viini – Valkoviinejä mieluiten ja kerran ja pari vuodessa kuohuviiniä tai shamppanjaa. Punaviinistä en tykkää ja hyvin satunnaisesti ravintolassa liharuoan kanssa saatan lasillisen juoda.

Drinkki – En juo enää drinkkejä ja oikeastaan ainut drinkiksi laskettava juomasekoitus on vissyvalkkari, eli valkoviinin ja hiilihapotetun veden sekoitus.

Leipä – Syön leipää todella harvoin ja tänä vuonna en ole syönyt leipää vielä kertaakaan. Leipomoiden jyväisät hapanjuureen leivotut leivät ja hapankorppu ovat lemppareita ja hyvänä kolmosena ruisreikäleipä.

Ruoka – Salaatit, salaatit ja salaatit. Kaikissa muodoissa.

Jäätelö – Solero Exotic puikko ja nyt ilmestynyt uutuus, jossa kyseinen jääetelö on isossa purkissa.

Karkit – En syö karkkeja joulusuklaita lukuunottamatta. Keltaiset turkinpippurit, Pandan peruslaku ja etenkin Lakridsin lakupallot ovat supersuosikkeja, mutta en voi niitä syödä koska ne nostavat verenpainetta, joka minulla synnynnäisesti normaalia korkeampi. Nuorempana laku ja salmiakki ei aiheuttanut oireita, mutta nykyään pumppu alkaa hakata liian kovaa ja tuntemus on ärsyttävä.

Lempparilista 2022 suosikkituotteet blogihaaste Omakotivalkoinen

Koti ja sisustus

Sänky – Nukkuvillen Tuukan mittatilaustyönä toiveideni mukaan toteuttama japanilaishenkinen sänky on unelmieni täyttymys ja tulee olemaan minulla koko loppuiän. ❤︎

Sohva – Tällä hetkellä sohvana on Ikean Söderhamn-malliston divaanityyppinen ratkaisu. Sohva on 4 vuotta vanha ja joskus sen varmasti vaihdan parempaan. Toistaiseksi olen kuitenkin kohtuullisen tyytyväinen ollut siihen. 🙂

Matto – Pappelinan matot ovat hallinneet sisustusta jo kymmenen vuotta, mutta nyt rinnalle on noussut VM Carpetin valkoinen Tessa-matto, joka täydentää olohuoneen koko sisustuksen kauniisti. Tessa-matosta tarkempaa tietoa TÄÄLLÄ.

Lakanat – Perkaalipuuvillaa sen olla pitää. Familonin Ultra Percale on suosikkini ja hyvänä kakkosena Casa Stockmannin edullisemmat perkaalipuuvillaiset lakanat. Blogipostaus Casa Stockmannin perkaalipuuvillasta täällä: ➤ Ylelliset hotellilakanat edullisesti – 100% egyptiläistä puuvillaa!

Valaisin – Kun 9 vuotta sitten viimeksi näihin kysymyksiin vastailin, oli Louis Poulsenin AJ-valaisimet vasta haaveissa. Nyt valaisimia on jo kolme ja neljäntenä on AJ-malliston valkoinen seinävalaisin, jonka annoin miehelle. Näiden ohella myös Artekin kokonaan valkoiset valaisimet ovat suosikkeja ja niitäkin meillä on jo neljä plus miehen valkoinen ampiaspesä. 🙂

Design-tuote – Tähän on vaikea vastata, koska rakastan hyvää skandinaavista designia yli kaiken ja kotoa löytyy vaikka minkälaisia designtuotteita. Muuramen kalusteet, Aallon suunnittelemat huonekalut ja valaisimet, Louis Poulsenin valaisimet, BEdesignin hylly ja henkarit, Harri Koskisen kädenjälki ja Mika Tolvasen suunnittelemat Visu-tuolit ovat tasa-arvoisina kumppaneina kotini sisustuksessa. Nukkuvillen sängyn design on omani, mutta haluan myös sen nostaa suosikkieni joukkoon.

Lempparilista 2022 suosikkituotteet blogihaaste Omakotivalkoinen

Muita lemppareita

Päivälehti – Netin kautta luen edelleen uutiseni ja seikkailen fiiliksen mukaan eri medioiden sivuilla.

Lehti – The Ark -lifestylejulkaisu on ehdottomasti paras.

Kirja – Agatha Christietä ei voita mikään. Christien lisäksi luen paljon jännäreitä ja elämäkertoja. Lukukanavana toimii tällä hetkellä Nextstoryn e-kirjapalvelu. Kirjamaustani voit käydä lukemassa lisää lukutoukan tunnustuksia -postauksestani TÄÄLTÄ.

Jännä vertailla miten suosikki- ja luottotuotteet ovat muuttuneet sitten vuoden 2013. Osittain tuntuu että tuon postauksen tekemisestä on kulunut vain pieni hetki ja toisaalta lemppareissa on eroa kuin yöllä ja päivällä jos vaikka sisustusta miettii. 🙂

Lempparilistani vuodelta 2013 löytyy TÄÄLTÄ, jos haluat käydä kurkkaamassa mikä tuolloin oli pop! 🙂

Iloista ja ihanaa torstaita kaikille!


Seuraa myös Instagramissa 

12 kommenttia “Lempparilista 2022 – Miten suosikit ovat muuttuneet

  1. Pilvi: Huomenna tulee kuukausi täyteen ja sunnuntaille menee postaus, sillä viikonlopun vietän synttäreitäni enkä ehdi postailemaan ennen sunnuntaita. 🙂

 1. Hauska lukea noita vanhoja postauksia.Tuntuu että silloin sun blogi ollut jotenkin vireämpi?Paljon kommentteja ja niihin vastailua ym.Voitko joskus tehdä postauksen,mitä blogeja itse seurailet ?

  1. Pilvi: Aikamoista haipakkaa oli kyllä tuolloin. 🙂 Lukijoita on nyt moninkertaisesti enemmän kuin tuolloin, mutta kommentteja ei enää jaksa moni kirjoitella. Ihmiset ovat niin tottuneet yhteen napin painallukseen (peukku tai sydän somessa) ja harva jaksaa mitään tuon isompaa toimintoa tehdä jos ei oikein erityinen postaus ole, hyvässä tai pahassa. 🙂

 2. Hei,vielä piti kysyä tosta kun kirjoitit,että kun verenpaine nousee,niin pumppu alkaa hakata kovaa ? Siis jos siltä karkkia..Olen luullut,että verensokeri voi nousta ja silloin pumppu alkaa lyödä kovempaa ? Vai oireileeko korkea verenpaine samalla tavalla ? Kiva jos vaiks joku viisaampi terveydenhuollon ihminen huomaisi kommentin ja vastaisi tähän.Kiitos?

  1. Pilvi: Minulla verenpaine nousee salmiakista ja tämä on ihan todettu juttu. Verenpainetta on seurattu säännöllisesti siitä asti kun olin 15-vuotias ja kävin sivuäänen takia sydänkuvauksessa. Minulla on kotona verenpainemittari sitä varten että seuraan lukuja ja salmiakin vaikutuksen olen Braunin kotimittarillakin todennut. Salmiakin on todettu nostavan verenpainetta kun taas esim sauna laskee sitä. Käypähoito.fi on luotettava lähde ja tässä linkki josta voit perehtyä asiaan tarkemmin: https://www.kaypahoito.fi/nix01452

   Googlettamalla salmiakki nostaa verenpainetta löydät monta muutakin luotettavaa lähdettä. 🙂

 3. Kiitos ! Joo,luinkin tuolta,että salmiakki nostaa verenpainetta.Mutta siellä luki myös että korkeaa verenpainetta ei ihminen yleensä tunne?Tietty,jos just sattuu mittaamaan salmiakin syönnin jälkeen.

  1. Pilvi: minä tunnen sykkeen nousuna. Vaikka makailee paikallaan niin tuntuu kuin portaita nousisi. Ei kiva tunne. Vaikutus on minulla luultavasti siksi pahempi, koska luonnostaan on korkea verenpaine ja salmiakkia tulisi välttää juuri siksi.Vielä en lääkkeitä syö vaikka sekin vaihtoehto on jo tarjottu. Tulevaisuudessa verenpainelääkitys tulee pakostakin käyttöön ja isoveljelläni on ihan sama juttu, hän on syönyt lääkettä jo monta vuotta.

 4. Hups.Nyt et ehkä itsekään muista,mitä olet kirjoitellut?Vastasit just hiljan jollekin,että oli tullut 8000 kommenttia..Ja nyt vastailet,että nykyään ei ihmiset kirjoita kommentteja..

  1. Pilvi: lukaisepa kommenttini uudelleen. 🙂 Kyseessä oli roskapostikansio jonne oli joutunut myös kaikki ei-roskapostit ja jouduin käymään kaikki nuo yli 8000 kommenttia läpi seuloakseni joukosta ne oikeat julkaistavat kommentit. 🙂

 5. Tää oli hyödyllinen postaus kiitos❤️. Mun pitää ostaa uus trenssi ja mielellään laadukas. Tiger of Sweden vois olla vastaus. Ihailen sun simppeliä ja laadukas ta tyyliä. Itselläkin Vagabond on lempikenkä merkki. Neuleissa tykkään Balmuirin silkkineuleista ja cashmere neuleista. Merinovillaa oon ostanut Cubukselta, parin vuoden kokemuksella pysyneet tosi hyvinä❤️. Lindeksin paitoja pitää katsella kans.

  1. Anna: Tigerin villakangastakeista olen tykännyt, niitä on pari ja ovat edelleen loistavassa kunnossa vaikka käytän niitä syksystä kevääseen. ? Lindexillä on yllättävän laadukasta vaatetta nykyään, tencel on materiaaleista oma lempparini ja 8 vuotta vanhat raidalliset t-paidat ovat vieläkin siistissä kunnossa. ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *